Во последените 24 часа се направени 727 тестирања и има нови 89 заразени од ковид-19, напиша миистерот за здравство Венко Филипче на твитер.

За разлика од предходните денови сега има заразени и во неколку други градови во Македонија како што е Струмица и Свети Никола. Со новите бројки бројот на вкупно заразени во Мекедонија изнесува 2315 а на излечени 1569 пациенти.

Еве во кои градови вчера биле регистрирани тие нови 89 заразени пациенти:


Напишете коментар