Љубомир Михајловиќ, основач и долгогодишен прв човек на Комерцијална банка, откако беше прогонуван реши да молчи. По многу години, тој реши да ја прекине тишината и да открие некои детали од животот што не и се познати на јавноста.

Не е тајна дека Михајловиќ бил омилен банкар за многумина, ниту дека Жеjко Ражнатовиќ Аркан бил еден од неговите пријатели.

Тој се сеќава за медиумите дека разговарал со Аркан непосредно пред неговото убиство во тогашниот хотел Интерконтинентал на 15 јануари 2000 година:

  • Отидов на пливање зошто ми беше повредено рамото. Го најдов Аркан на сепарето . Веднаш ме покани да седнам. Инаку, тој ме нарече „Генерал“, поради презимето Михајловиќ. Тој ми рече: “Генерале, денес сум најсреќниот човек на светот. Ги отплатив сите долгови, никому повеќе не должам ништо”.
Željko Ražnatović Arkan

Седев со него до 17 часот. Додека разговаравме, двајца чудни мажи постојано шетаа покрај нас и само гледаа “. Го свртев неговото внимание со фактот дека сум изненаден од она што тие го прават. Тој ми одговори дека не се грижам затоа што има луѓе што контролираат сè. Додека се спуштив кон базенот, полицајците влегоа и почнаа да викаат дека Аркан е убиен. Штом станав, практично. Кога излегов од хотелот, веќе имаше новинарски и телевизиски екипи и јас бев првиот кој беше фотографиран како го напуштам местото на злосторството – рече Михајловиќ.