Јорданскиот новинар Jamамал Хадад беше уапсен минатата недела поради напис во кој тој изјави дека службениците биле тајно вакцинирани против коронавирус.

Ilustracija: Deposit photos/macor

Тој денес е ослободен со кауција, според извори од судот.

Здружението на новинари во Јордан во неделата поднесе барање за ослободување на Хадад, уредникот на веб-страницата на весникот Ал Вакаи, и барањето беше прифатено.

Обвинителството нареди апсење на Хадад во четвртокот поради извештаите дека владини претставници можеби биле тајно вакцинирани против 19-та година.