Здравко Кривокапиќ, новиот премиер на Црна Гора, на првиот работен ден во црногорската Влада пристигна со такси, а претходно вети дека владиното возило мерцедес-мајбах со вредност од половина милион евра ќе го продаде и ќе ги врати парите во буџетот.

Новата црногорска влада е прва што не е формирана по три децении од Демократската партија на социјалистите (ДПС) на Мило Ѓукановиќ, која беше поразена на изборите на 30 август оваа година.