„Смарт-пушката“ е конструирана врз база на пушката МР-155 со мазна цевка. Модифицираната верзија го доби називот МР-155 Ultima. Новитет се разликува од претходниот модел според можноста за синхронизација со гаџети, но и според посовремениот дизајн.

Полуавтоматската ловечка пушка МР-155 се појави на пазарот на оружје 2017 година. Од претходната верзија МР-153 се разликува по помалата тежина, посовремената ергономија, регулаторот на стрелба и помалиот трзај.


Напишете коментар