Министерот за здравство Венко Филипче денеска изјави дека од 21 јануари ќе се врати работното време до 21 часот, а сите други мерки ќе останат во сила.

Угостителите изминативе денови бараа наместо до 21 часот, работното време да биде до 23, а Филипче денеска најави дека во согласност со процената на ситуацијата во наредните денови, евентуално, би можело да се разгледа и таквото барање.