Со ова ново законско решение кое беше донесено под  жестока собраниска расправа и повеќе месечни преговори помеѓу пратениците се со цел да се обезбеди две третинско мнозинство за негово усвојување на еден начин се обезбеди иднина за сите предмети и обвиненија кои ги покрена СЈО за неговото 4-годишно постоење кои сега преминуваат на Државното Јавно Обвинителство. 

СЈО беше формирано пред изборите пред 4 години, а згаснува само 2 недели пред изборите кои се закажани за 15 јули годинава. 

За неговото постоење СЈО покрена 22 обвиненија од кои 5 предмети добија судска завршница, а останатите преминуваат на Државното Јавно Обвинителство. 


Напишете коментар