Поплава и страшно невреме во Загреб: Автомобилите заглавени во вода, трамваите не се движат, пожарникарите добиваат илјадници повици.

Многу делови од градот беа поплавени, а автомобилите заглавија во водата.

Како што беше најавено од метеоролозите, силно невреме вчера, доцна навечер, го зафати Загреб.

Медиумите известуваат дека почнал да паѓа обилен дожд, дека дува силен ветер, а молњата го кинат небото.

Трамвајскиот сообраќај во многу делови на Загреб беше во целосен прекин.

Многу делови од градот беа поплавени, а автомобилите заглавија во водата.

Загреб холдинг бара од сите да избегнуваат возење, особено под подвозниците, сè додека водата не се повлече од патот.


Напишете коментар