Во главниот град на Нагорно-Карабах синоќа се слушнаа експлозии предизвикани од околу 30 ракети, а ерменските власти за нападот ја обвинија армијата на Азербејџан.

Во нападите делумно е оштетена инфраструктурата, така што голем број делови од градот се без електрична енергија.

Судиритево Нагорно-Карабах траат веќе 11 ден.