По напуштањето на УЦЦ РС, каде беше хоспитализиран, Драган Шево, осомничен за убиството на монахот Стефан Аџиќ во манастирот Глоговац кај Шипово, денес беше преземен од припадниците на МУП на РС и ќе биде кривично испрашуван во полициското одделение Мркоњиќ Град

Имено, тој на 9 декември беше хоспитализиран во Клиниката за анестезија и интензивно лекување на УЦЦ РС, каде беше хируршки третиран поради повреда на градниот кош, а потоа беше пренесен во Службата за торакална хирургија на УЦЦ РС.

Според раководителот на Службата за торакална хирургија, Марко Кантар, пациентот бил хоспитализиран во Одделот за торакална хирургија по оперативна нега на Клиниката за анестезија и интензивно лекување на РС на УКЦ, каде што третманот бил успешно завршен и тој денес бил ослободен од РС СУК со терапевтски препораки.

Понатаму тој е препуштен на полицијата .