Истакнат функционер на Агенцијата за национална безбедност на Црна Гора е пронајден мртов во стан во Подгорица.

Според неофицијални информации, најверојатно станува збор за самоубиство, на што укажува фактот дека наводно е пронајдено проштално писмо.

Како и да е, случајот сега го води Специјалното државно обвинителство.

Постојат основани сомневања дека е извршено дело во наша надлежност“, изјави за Вијести соговорник од обвинителството на чело со Миливоје Катниќ.

Тој не прецизираше за што станува збор, а истрагата е во тек.

Во текот на февруари, Булатовиќ сведочеше како граѓанин во Специјалното полициско одделение, како дел од извидување на СДТ, поради незаконско следење и прислушување на политичари и новинари. Обвинението во тој случај беше поднесено против поранешниот шеф на тајната служба, Дејан Перуничиќ, и службеникот на АНБ, Срѓан Павичевиќ.

Долгогодишниот високорангиран оперативец на службата беше сменет по доаѓањето на Дејан Вукшиќ на чело на таа агенција.