OVO JE ANASTASIJA, NJENA GOLA SLIKA IZ ARENE KRUŽI SRBIJOM! Rekli su mi da se skinem, šta sam trebala da uradim

Станува збор за девојче кое страдало од билатерална пневмонија, која е фотографирана без овластување откако била примена во болница, кога требало да направи ЕКГ.

Скандалозната фотографија од полугола пациентка која боледува од ковид, а беше споделена на социјалните мрежи претходните денови, ја шокираше јавноста, а надлежните велат дека ќе сторат се за да го откријат и санкционираат лицето кое ја направило и ја споделило фотографијата без овластување.

Без нејзино знаење, како што дознаваме, Анастасија М. била фотографирана во долна облека во моментот кога се пресоблекувала во просторијата односно привремената болница „Ковид“ во белградската арена, додека околу неа се гледале лекови и штанд за инфузија!

  • Тие ме фотографираа по приемот во Арената, каде што ми рекоа да се соблечам за да направам ЕКГ. Треба ли да погледнам наоколу за да видам дали има камера или фотоапарат и имам висока температура, секоја коска во телото ме боли и имам воспаление на обете бели дробови – објаснува Анастасија. Таа посочува дека нејзиниот срамен чин ги загрозил нејзините човекови права и живот.
  • Некој ќе треба да одговара за ова. Очекувам одговорните да утврдат дали тоа е направено со мобилен телефон или некој го извадил од безбедносните камери и како допрел до јавноста.
    Очекувам одговорните да утврдат дали тоа е направено со мобилен телефон или некој го извадил од безбедносните камери и како допрел до јавноста.