Кристијан Голубовиќ не смее да користи физичка сила и да ги малтретира другите учесници во „Задруга 4“ затоа што тој потпиша клаузула во договорот според кој тоа е строго забрането. Ако тој го прекрши правилото, нема да ја добие договорената сума.

Тој се согласи да добие 150 000 евра за неговата конкуренција во реалното шоу, но тие пари нема да му бидат исплатени веднаш. Продукцијата се обврза да му плати 50.000 однапред, пред да влезе во шоуто, а останатите ќе ги добие на две рати. Првиот дел ќе биде исплатен на негова сметка само по три месеци, а вториот по исто толку време. Кристијан наводно дал вербално ветување дека нема физички да злоупотребува никого и дека ќе се бори само со психолошка игра и провокација.


Сепак, откако научиле од претходното искуство, од продукцијата одлучиле да се обезбедат писмено. Тие му понудиле клаузула во договорот во кој се вели дека ако тој удри некого, веднаш останува без парите.

Напишете коментар