Рускиот претседател Владимир Путин често користи го користи хеликоптерот Русија за службени патувања.

Неодамна, новинарите исто така имаа можност да ја снимаат внатрешноста на хеликоптерот.

Новинарите своите впечатоци ги сведоа само на два збора, скромно и тесно.

Од видеото што беше објавено на социјалните мрежи, може да се види дека ентериерот е во функција на работната атмосфера, бидејќи овој хелокиптер Путин често го користи и како позиција од која издава наредби и раководи со војската и државата.