Кристијан Голубовиќ, некогашното момче од белградскиот асфалт, а сега една од најголемите и најдобро платените звезди на српските реални шоу програми, во моментот учествува во Задругата, каде важи за еден од фаворитите.

Роден е на 30 ноември 1969 година во Минхен, истата година кога се роди неговата сестра Кристина, само единаесет месеци подоцна, и како што тврди, тој беше зачнат истото утро кога неговиот татко Србољуб беше одведен на доживотен затвор.

Тој зборуваше за неговиот татко во едно интервју и по тој повод го коментираше неговото апсење.

Каква судбина е да бидам зачнат со еден единствен обид на татко ми да направи син и истото утро да биде одведен на доживотен затвор. Целата оваа ситуација укажува на текот на неверојатните настани од еден живот, мојот живот, вели тој.

Всушност, мајка ми беше бремена во 1969 година со сестра ми, која се породи на Водици на 19 јануари и непосредно по породувањето, татко ми, кој во тоа време се бараше поради распишана потерница за вооружен грабеж со фатален исход, веројатно суетно бесен затоа што не добил син, со мајка ми која беше тукушто породена имаше секс кога сум зачнат јас, а истото утро татко ми беше уапсен и однесен да одлежи доживотен затвор, раскажува Голубовиќ.

Дури и кога бев ембрион, работите во мојот живот тргнаа наопаку и затоа постојат предиспозиции кога детето од рана возраст нема татко покрај себе, на возраст кога е најпотребно, да забега во погрешна насока, вели тој.

Јас прв пат го запознав татко ми во едно од првите одделенија на основното училиште, по неговото спектакуларно бегство од еден од тогаш најдобро чуваните затвори во Германија во Минхен. Детето кое порасна без татко, по кого копнееше секој ден во својот краток живот, создава во себе супер херој во форма на неговиот силен татко, кој беше предмет на моја проценка и идеологија на крајно екстремен начин, рече Голубовиќ.

Еве една од ретките фотографии на Кристијан со неговиот татко Србољуб!