Некои не знаат дека Ана Бекута е измислено уметничко име, иако на сите им е добро познато и дека популарната пејачка всушност се вика Нада Полиќ.

Бекута откри како го добила новото име и зошто решила да се претстави во јавноста на сосема поинаков начин.

Тоа беше идејата на Вукас, бидејќи моето име Нада Полиќ му звучеше неубедливо и тој не ја виде харизмата. Го имаше тоа презиме подготвено. За мене беше многу невообичаено. Толку сум навикната на Ана. Милутин ме нарекува „Анци љубов“ дури и кога ќе се налути.

Понекогаш се запрашувам зошто го направив тоа но кога ќе ја видам мојата кариера сфаќам дека не сум погршила што сум го жртвувала моето име.