Името на Кристијан Голубовиќ често се појавува во регионалните медиуми, без разлика дали станува збор за вести поврзани со белградското „подземје“, спомени од 90-тите години на минатиот век или реалнитњ шоуа.

Да потсетиме, Кристијан им стана познат на властите заради неговите криминални активности во текот на 80-тите години на минатиот век, проследени со бројни затворски казни, од Германија, преку Србија, сè до Грција.

Целиот овој начин на живот на работ на законот го направи дел од популарната култура, без разлика дали станува збор за документарецот “Се гледаме во некролозите“, бројни рап песни од познати изведувачи или учество во реални шоуа.

Последно од него беше изјавата:

Завршив во затвор во Патра, Грција, во февруари 1996 година. Бев осуден на четири и пол години затвор. Со мене имаше седум Срби, осум Македонци, двајца Бугари, еден Хрват и еден Босанец. Другите осуденици ги малтретирале. Тие шепотеа во агонија! Тогаш дојде кралот! За да ги бранам, добив 100 ножеви за четири и пол години, убив девет лица, а не добив ниту ден затвор – рече Голубовиќ и продолжи да ги забавува милиони гледачи на мега-популарното реално шоу.

Сепак, она што за многумина е непознато е дека неговото име всушност не е Христијан, туку Александар.