Анџели се опишува себе си како шаман. Пред една година, тој напиша на Фејсбук:
Јас сум на шаманскиот пат повеќе од една деценија и имам многу различни вештини и дарби.

Според неговиот опис, тие дарби вклучуваат: предвидување на судбината со карти, „енергетско лечење“. Тој исто така нуди „духовна самоодбрана“ за да се заштити од „енергетски вампири“.

Во центарот на хаосот на приврзаниците на Трамп, во фокусот беше човек со црни рогови, крзнена капа, голо торзо и голема брада, во раката носи копје на кое го закачи американското знаме.

Кој е овој Викинг?

Џејк Анџели (32) е екстремно десничарски активист од Аризона. Тој е ревносен обожавател на Трамп и со години ја носи својата маска.

Анџели се опишува себеси како шаман. Тој тврди дека заработува со услуги како овие: еден час чини 33 долари!

Покрај тоа, тој до неодамна се нудеше како експерт на Интернет. Јас сум исклучително талентиран актер, гласовен актер и пејач, напиша Анџели на налогот што оттогаш е избришан.
Анџели припаѓа на движењето QAnon кое шири теории на заговор на Интернет. Многу од нив се очигледно антисемити. Движењето го доби името по лице кое тврди дека има тајно знаење за претседателското место на Трамп. Според тоа лице, Трамп наводно се бори против „длабоката држава“ на педофили и трговци со луѓе.

Луд свет во кој веруваат и Риот Викинзите.
На митингот на Трамп во февруари минатата година, Анџели носеше натпис на кој пишуваше: “ Q ме испраќа“. Соодветно на тоа, тој неодамна неколку пати беше присутен на протестите на приврзаниците на Трамп. Тој исто така демонстрираше против мерките поврзани со коронавирусот.

Тогаш на Интернет кружеа гласини дека Анџели е всушност левичар радикал. Како наводни докази, честопати десничарските екстремисти прикажуваа фотографии од Анџели на митингот „Црните животи се важни“.