Лидерот на Алијансата за ново Косово, Беџет Пацоли, рече дека косовската армија не е лична заслуга, туку подарок од Соединетите Американски Држави за народот на Косово.

Dy vjet më parë Kuvendi i Kosovës miratoi tre ligjet që e ndryshojnë mandatin e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në…

Posted by Behgjet Pacolli on Sunday, December 13, 2020

Во објава на својот профил на Фејсбук, Пацоли потсети дека на денешен ден, пред две години, косовското собрание донесе три закони со кои се смени мандатот на безбедносните сили на Косово во армијата на Косово.