Додека трае пандемијата на коронавирусот , никој нема да остане без работа во Ватикан, рече во понеделникот папата Франциско честитајќи им го Божиќ на околу 4.000 вработени и нивните семејства.

„Вие сте најскапоценото нешто!“, Истакна Френсис во големата сала преполна со вработени кои носеа заштитни маски.

„Никој не смее да ја изгуби работата“ или да прима намалена плата во ова „тешко“ и „тешко“ време, додаде папата. „Никој не треба да трпи тешки економски последици од оваа пандемија“, нагласи тој.