Последните податоци, објавени вчера, покажуваат дека во пет скопски општини бројот на активни случаи е над 1.000.

Во Гази Баба – 1151,  Аеродром -1256, Карпош – 1070, Центар – 1028, Кисела Вода – 1021.

Чаир – 500, Ѓорче Петров – 680, Бутел – 430, Шуто Оризари – 144, Студеничани – 41, Сарај – 108, Арачиново -26, Илинден – 199, Сопиште – 59, Чучер Сандево – 83, Петровец –82, Зелениково -54, Странец – 149, Нераспределен- 173.