Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ изјави дека ја инсталирал мобилна апликација за следење на заразените со коронавирусот.

– Ми ја инсталираа апликација. Заега не прави ништо посебно, рече Пленковиќ за Н1.

Вчера во Хрватска беше претставена мобилната апликација „Stop COVID-19″, која ќе му овозможи на лице заразено со коронавирусот анонимно да ги извести другите корисници на апликацијата со кои било во контакт за можна изложеност на заразата.


Напишете коментар