Имено, околу 11,20 часот, за последен пат од аеродромот во Тиват полета најмладиот од трите МА Е-195, авион со регистрација во 4О-АОЦ.

Популарниот „Чарли“, како што го нарекуваа во МА, беше стациониран во Тиват, од каде што леташе кон Белград секој ден во изминатите месеци од почетокот на зимската сезона на ИАТА, пренесуваат медиумите.

Денес тој полета за Подгорица, каде што ќе слета со остатокот од возниот парк на црногорската национална авиокомпанија, во која денес беше прогласен банкрот.

Црногорската влада во четвртокот објави дека поради европските правила и домашните закони за државна помош, тие не можат повеќе да плаќаат ниту едно евро на компанијата.