Познатиот басист беше во групите „Бајага и инструктори“ и „Пилоти“, а неговите пријатели и соработници објавија жални вести на социјалните мрежи по неговата смрт.

Ненад Стефановиќ е роден во 1959 година во Крушевац. Член е на Здружението на џез, поп и рок музичари од 1976 година. Тој имаше статус на хонорарен уметник, тој беше член на Сокој, со околу 200 дела регистрирани и заштитени како автор и аранжер.

Многумина го посочуваа како најдобар бас гитарист во Југославија, а тој соработуваше со големи имиња во музиката, како што се „Бијело дугме“, Оливер Мандиќ, Џорже Балашевиќ и други…

Nenad Stefanovic JapanacPočivaj u miru omiljeni čoveče i veliki muzičaru. 😢

Posted by Živorad Milenkovic on Friday, January 8, 2021