98-годишна жена, која го преживела холокауст, беше првата која се вакцинираше против Ковид-19 во кампањата за имунизација, која започна во домовите за стари лица во Солун во вторникот.

Зана Сантикарио-Сацолгу, која успеа да преживее од ужасниот концентрационен логор Аушвиц, беше вакцинирана во вторникот наутро, служејќи како лик на надеж за нејзината земја.

Откако Грција ја прими првата група на вакцини Pfizer-BioNTech, здравствените работници први беа вакцинирани, а потоа жителите и работниците во установите за долготрајна грижа, како што се домовите за стари лица.