Полицајка била погодена во вилицата и рацете и по операцијата била во критична, но стабилна состојба, додека машкиот офицер бил погоден во челото, раката и тупаницата и тој се наоѓа во критична состојба.

Видеото од инцидентот покажува непознато лице како се приближува до полициско возило, и при тоа почнува да пука кон нив службените лица.

Шерифот Алекс Вилјануева го нарече овој чин „кукавички“, додека осомничениот е во бегство.

Полицијата понуди и награда од 100.000 УСД за какви било информации што би довеле до апсење на осомничениот.