Пејачот Џеј Рамадановски почина денес на 56-годишна возраст од последиците од срцев удар.

Лекарите безуспешно се обидоа да го реанимираат во неговата семејна куќа, каде тој го испушти последниот здив.

По објавата за смртта на фолк легендата, полицијата спроведе редовна истрага, а потоа го спакува и го испрати телото на Рамадановски во мртовечницата.

No description available.

Полицијата го извадила Џеј во црна торба, а присутните соседи со неверување гледале со солзи во очите. Сите сакаа за последен пат да ја видат легендата која со своите песни го одбележа периодот на времето во кое живеат.

Со оглед на најверојатната причина поради која што тој починал, неговите најблиски си го поставуваат прашањето дали би можело тој да биде спасен . Тоа прашање е тешко и осетливо и докторите не би сакале да коментираат пред да се даде целосна документација за причината за смррта на познатиот српски пејач.

No description available.

Првичните информации се дека тој добил срцев удар. Дали била грижата на докторите на високо ниво останува да видиме . Џеј бил познат по тоа што бил буквалист, точен и педантен. Тој редовно одел на преглед , така што останува истрагата да покаже дали долшо до некаков лекарски пропуст.