Жена од Њујорк  која го удрила својот  автомобил во електроенергетска струја, можеби поминала откако неколку часа носела маска за коронавирус N95 зад воланот, соопшти полицијата.

Police said the owner of this vehicle passed out and crashed after wearing an N95 mask behind the wheel for several hours.

Се смета дека несреќата настанала како резултат на тоа што возачот носел маска N95 неколку часа . При тоа довело до  прекумерно внесување на јаглерод диоксид. 

Полицијата додаде: „Исто така, знаеме дека ништо не е откриено на местото на несреќата што укажува на тоа дека возачот бил под дејство на дрога или алкохол. Сето ова, рече, сигурно е дека некоја друга медицинска причина би можела да придонесе за возачот да помине надвор од дозволениот простор за возење “.Напишете коментар