Англиската полиција трага по маж кој, тврдејќи дека е вработен во Националната здравствена служба, и дал на жена (92) лажна вакцина против вирусот корона и и наплатил 160 фунти (скоро 180 евра).

Жртвата го пуштила измамникот во неговиот дом во Сурбитон во југозападен Лондон, на 30 декември, откако тој и рекол дека е од Националната здравствена служба (NHS), пишува Гардијан.

Таа рече дека вакцината ја примила во рака и дека осомничениот маж и рекол дека мора да плати 160 фунти, истакнувајќи дека НХС ќе им ги врати парите.