Повеќе лица денеска се избодени со нож во германскиот град Франкфурт.

Напаѓачот е уапсен, а полицијата соопшти дека никој од повредените се се здобил со повреди опасни по живот.

Полицијата не објави детали за напаѓачот, а исто така не го прецизира и бројот на повредени лица.

Според локалната телевизија Ханшенша нападот се случил во близина на главната железнича станица во Франкфурт.