Иако многу демократи сè уште се зафатени со прославување на изборот на Bо Бајден за претседател на САД, порно звездата Шери Девил стравува од политиката на избраната потпретседателка Камала Харис и од нејзиниот однос кон оваа индустрија, што го покажа во досегашните политички активности.

Во многу остра статија објавена на порталот Дејли , филмската порно звезда Шери Девил докажува зошто многумина во порно индустријата се загрижени за изборот на Камала Харис за потпретседател на САД, тврдејќи дека тоа ќе ја направи Белата куќа „непријател на сексуалните работници“.

Da li Kamala Haris vodi „krstaški rat

„Во име на заштита на правата на жените, Камала Харис ќе ги турка сексуалните работници назад во опасна криминална зона“, рече порно звездата за за идниот потпреседател на САД.

Покрај тоа, Девилова објаснува дека вработените во порно индустријата се плашат од фактот дека банките, сопственици на платежни картички Виза и Мастеркард, вложиле огромни средства во политичкиот подем на Бајден. Овие банки се „најголемите противници на нашиот сектор“ затоа што тие одлучуваат која порнографска содржина може да се објави.

Šeri Devil strahuje da će se cela porno industrija vratiti u ilegalu

„Многу малку Американци сфаќаат дека, всушност, Виза и Мастеркард го диктираат нивниот вкус за порнографија“, рече Шери. „На пример, морам детално да ја опишам содржината на моите легални видеа за возрасни, бидејќи компаниите со кредитни картички наметнуваат многу строги правила”

Porno zvezda se okomila i na Marka Zakerberga

Ситуацијата е комплицирана и од политиката на „Фејсбук“, кој започна да ја цензурира правната содржина.Taa тврди дека една компанија има монопол во оваа империја, а администрацијата на Бајден што доаѓа е во многу длабоки врски со компанијата во сопственост на Марк Цукерберг, вклучувајќи го и фактот дека таму се вработени многу поранешни лобисти и партиски функционери.