Одложувањето судски рочишта токму поради состојбата со коронавирусот во последните десетина дена можеше да се забележи и во пракса.

Претседателот на судскиот совет Киро Здравев најави дека се размислува и судењата да бидат онлајн.

Министерот за правда Бојан Маричиќ смета дека поради новата состојба со коронавирусот, и судството може и треба да функционира онлајн.