Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска се сретна со Франк Ристер, француски министер за надворешна трговија и економска поддршка

По тој повод, беше потпишан договор меѓу двете влади за соработка во областа на имплементација на приоритетни проекти во Србија, по што двајцата се обратија до јавноста.

На средбата се разговараше за :

-Потврда за француско-српското пријателство

-Француската подршка кон Србија

-Инветиција на Франција во МЕТРО во Србија