Пред неколку минути, нов земјотрес ја погоди сисачко-мославичката жупанија. Според податоците на Сеизмолошката служба, земјотресот бил со јачина од 3,5 степени, а епицентарот бил во близина на Петриња.

Овој беше прилично силен, прво експлозија, потоа се тресеше, целата куќа се тресеше како истрелана граната, ова беше навистина силно, кратко, но прилично силно тресење, се само некои од коментарите на корисниците на ЕМСЦ за земјотреси.

Земјата во сисачко-мославичката жупанија се тресеше и утрово. Станува збор за земјотреси со јачина од 2,6 и 2,7 степени чиј епицентар бил во близина на Петриња.