Припадник на доброволната противпожарна бригада „Максимир“, Круно Сулиќ, на својот Фејсбук профил синоќа објави дека тој и неговите колеги добиле наредба да шетаат низ населбите во Загреб и да бидат видени, наместо да бидат испратени на помош во Петриња.

Za one koji me neznaju jos uvjek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se plus jako…

Posted by Kruno Sulić on Tuesday, December 29, 2020