На 15 јануари 2000 година, пред 21 година, Жељко Ражнатовиќ Аркан беше убиен во белградскиот хотел „Интерконтинентал“, каде што и се венчаа со Светлана Цеца Ражнатовиќ. Сè се случило по 17 часот, а Цеца била во непосредна близина.

Во документите од истрагата се вели дека кобниот ден Аркан седел во сепарето, додека неговите пријатели Миленко Мандиќ Манда (44) и Драган Гариќ (47) седеле до него. Добросав Гавриќ околу 17 часот влегол во холот на хотелот, а потоа пукал.

Два месеци по убиството на Аркан, на 6 март 2000 година, Цеца детално опиша пред истражниот судија што се случило на кобниот ден. кога нејзиниот сопруг бил убиен.

По пристигнувањето во хотелот, сите отидовме во бутикот „Ла Франс“, а половина час подоцна Жељко излезе да го најде својот пријател Манда. Повремено, со мојата сестра ги обиколував своите бутици и поминував покрај сепарето во кое седеше Жељко со Манда и Гариќ. Покрај него во еден момент седеше Бранко Јевтовиќ Јорга, а следниот пат кога дојдов, тој не беше таму. Седнав малку покрај сопругот, а потоа отидов во “Ла Франс”, рече Цеца пред судот во 2000-та година.

Во еден момент во бутикот влета Звонко Матеовиќ барајќи да му дадам пиштол, бидејќи тој ги испука сите куршуми од своето оружје. Му го дадов мојот валтер, но тој не испука ниту еден куршум. Некои жени ми бранеа да го напуштам бутикот, а Звонко врескаше: „Убиен е Командантот“. Собрав сили и потрчав кон сопругот. Гариќ беше на подот. Жељко крвавеше, пробав со реанимација. Видов дека Манда е мртов на самото место. Врескав некој да повика брза помош, додека јас на Жељко му ја вадев крвта од устата, објаснува таа.