Иако Ковид-19, кој се појави во Кина кон крајот на минатата година, а потоа се прошири низ целиот свет и однесе многу животи, беше голем шок за многу луѓе ширум светот, сепак лицето кое не беше изненадено од пандемијата и нејзините последици е британскиот актер Џуд Ло. .

Фановите на овој актер знаат како ЏУД одигра една од улогите во филмот „Контагион- ЗАРАЗА “ во 2011 година, за кој теоретичарите на заговор ширум светот веруваат дека го објавил вирусот корона. Во интервју за GQ, самиот актер го загреа „третото око“ на приказната кога призна дека сценариото што моментално се одвива во светот наводно е веќе подготвено однапред.

Džud Lou

Дефинитивно имав чувство дека ќе се случи вакво нешто. За време на снимањето на филмот, бројни научници и експерти работеа со нас, објаснувајќи ни дека сценариото што го игравме за филмското платно истовремено беше и сценарио што би го доживеале во реалниот живот за неколку години – објасни 47-годишникот. минатата година тој наводно „знаеше“ што ни претстои.