Премиерот на Србија, Ана Брнбиќ, денес изјави дека очекува надлежните институции, органите надлежни за надзор на медиумската содржина, Обвинителството и сите други институции – итно да реагираат во согласност со законот и нивните овластувања на заканите упатени кон српскиот претседател Александар Вучиќ од страна на Срџан Ного.

Како што изјави таа, ова е човек кој беше горд што носеше бесилка на Теразије, се закануваше дека ќе умре претходно, носеше импровизирана пушка пред Националното собрание.

„Бидејќи немаше соодветна реакција во кој било претходен случај, денес овој заложник на своето лудило оди чекор подалеку , и без никакво двоумење, се заканува на целото семејство“, рече таа.

Како што истакна таа, не смееме да ги игнорираме ваквите закани кон општество, бидејќи, вели таа, недостатокот на реакција на претходните закани служел како охрабрување да се заканува повеќе .

“Тоа е последена станица да се направи граница помеѓу дозволеното и она што не е дозволено во слободното демократско општество. Не е дозволено да се заканува со убиство, особено да се прават закани на семејства. Никој нема право да го стори тоа. Тоа правило мора да важи за сите без исклучок”, рече таа.