Претседателот на Единствена Србија, Драган Марковиќ Палма, изјави од Ртње дека треба да се занимаваме со подобри теми отколку со коронавирусот.

„Честопати сум на тренинг во Ртње. Зошто? Воздухот е чист тука, не ги слушам темите за короната, не ги гледам утринските програми. . “Корона, корона, корона”. Еј луѓе, пуштете ја короната. Вчера гледав телевизија каде велат дека умреле многу повеќе луѓе. Ова не е вистина. Помалку луѓе починаа во Србија во 2020 година отколку во 2019 година, кога немаше корона. Еве еден пример за Јагодина. Вкупно 632 лица починаа во Јагодина од март до 28 ноември 2019 година, а во истиот период на оваа круна во 2020 година, 624, вкупно осум помалку. Од март до 28 ноември 2019 година, 635 лица загинаа во Шуприја, а во истиот период оваа година, 520. И така е во цела Србија. Можеби има нешто повеќе во Белград, Крагуевац и Ниш, каде што луѓето обично одат на лекување. Ајде да разговараме за убави теми. „Ако секое утро слушаме„ корона, корона, корона “, нашиот мозок ќе биде вкочанет“, рече Палма од планината Ртањ, каде тренираше.