Актуелниот претседател на Србија учествуваше во емисијата „Коцкица“, која се вика „Книга“ и зборува за важноста на читањето, како еден од младите таленти .

kockica

Александар Вучиќ, како ученик на основното училиште „Бранко Радичевиќ“ во Нов Белград, учествуваше неколку пати во снимањето на емисиите на Бранко Коцкица, а сега се појави и видео што јавноста досега немаше можност да го види.

Имено, во 1976 година, сегашниот претседател на Србија учествуваше во емисијата „Коцкица“, која се вика „Книга“ и зборува за важноста на читањето, а тоа е едно од неговите први појавувања на телевизија (тој се појавува на видеото во 14: 29 минути).

Бранко Коцкица претходно им откри на белградските медиуми дека „не го препознал сегашниот претседател кога го видел години по снимањето на Коцкица“.