Идејата за ладна храна во туба, за некои баш и не е примамлива, додека на други им е вкусна и практична. Замислуваме сарма во туба, или барем сирење со вкус на пршута. А вие?

Сосема нормално е пастата за заби и мајонезот да се во туба, нели? Практично е, хигиенско и лесно за употреба. Тоа го сфатиле и Скандинавците, па продолжиле да ја пакуваат во туби и останатата храна. Вака пакуваната храна не е реткост во Шведска, Норвешка, Данска, Германија и други земји, но некако највеќе асоцира на Шведска, па ќе се посветиме на неа како пример.

Причини поради кои Швеѓаните се луди за храната во туба