Припадниците и специјалците на МВР ќе се обидат да ги спречат демонстрантите кои што протестират против монтираните судски случаеви да дојдат до пред судот.

За разлика од минатиот протест овој протест нашата полиција е поставена добро и ќе го контролира целиот протест.

Протестот започна од паркот во Чаир, а демонстрантите ќе продолжат до пред судот па потоа и до пред владат на Република Македонија.