Судот во Белград му одреди 30 дневен притвор на Даријан Мандиќ, синот на познатиот пејач Оливер Мандиќ.

Тој е обвинет за семејно насилство над неговата поранешна сопруга. Обвинителството приложило докази до судот, а на сослушувањето тој се бранел со молчење.

Претходно Даријан ги прекршил мерките за забрана на комуникација и доближиување на сопругата.