Во Шпанија се одржуваат протести против ограничувањата наметнати поради пандемијата на, но тие се претворија во нешто сосема друго, изобилство на насилство и криминал.

Демонстрантите запалија контејнери за смет во текот на ноќта и поставија барикади на патот Гран Виа во Мадрид и искршија неколку излози во центарот на градот.

Кога полицијата се обиде да стави крај на нелегалниот собир, демонстрантите започнаа да фрлаат камења и факели. Полицијата одговори со гумени куршуми, по што демонстрантите побегнаа на околните улици.