Оваа законска процедура се нарекува утврдување на веќе постоечка неприкосновена сопственост заради регистрација на свое име – рече Украденова

Пејачката Неда Украден (70) се најде во центарот на скандалот, откако некои медиуми објавија дека нејзиното семејство од Хрватска наводно и се заканувало поради тужба што ја поднела со цел да го регистрира својот имот.

Оваа трагикомична „информација“ би изгледала како лоша шега, доколку не мирисаше на барут и крв. Се разбира дека ништо не е вистина! Јас не сум во конфликт со моите роднини, а има четири во Украден, ниту пак имаше нешто спорно за мојот имот во мојот роден град Имотски, што го наследив како единствено дете по смртта на татко ми и мајка ми – рече Неда.