Тој е првиот маж што ја прими вакцина против коронавирус во Велика Британија.81-годишниот Вилијам Шекспир вели дека сака да продолжи да живее без страв .

Ми остана уште малце време , да се вакцинирам па да го искористам – изјавил за британски медиум

Тие ја примаат вакцината од Фрајзер , а прва го направила тоа 90 годишната Маргарет.

Велика Британија е првата земја која што почнува со масовно тестирање.

Во почетокот на епидемијата многу епидемииолози и доктори гледаа спас во Велика Британија за вакцината , затоа што историјата покажуваше дека токму тие се спасот за ваквите епидемии.