Рускиот претседател Владимир Путин денеска му испрати новогодишна и божиќна честитка на српскиот претседател Александар Вучиќ и изрази уверување дека во 2021 година ќе продолжи со уште поголема соработка во сите клучни области и ќе ги спроведува постојните договори и заеднички проекти, бидејќи тоа им одговара на „братските народи“ на Србија и Русија. .

„На вас, вашето најблиски и најмили ви посакувам добро здравје и успех во сите области , додека на сите граѓани на пријателска Србија им посакувам среќа и просперитет“, рече Путин.