Ратко Младиќ, поранешен командант на Армијата на Република Српска се наоѓа во многу критична здравствена состојба. Неговата состојба ненадејно се влоши по операцијата на дебелото црево пред околу два месеци, семејството тврди дека тој сè уште има внатрешно крварење, а од нив е скриена медицинска документација и дека Младиќ ќе мора да биде во болницата во таква состојба, а не во затвор!

Татко ми е многу болен. Нашите медицински експерти веруваат дека има внатрешно крварење и дека тие не го лекуваат на вистински начин. Неговата крвна слика е лоша, хемоглобинот е во црвената зона, според некои параметри, како што ни објаснија, само 4,4, што е алармантно. Немаме добиено никакви документи за неговата здравствена состојба, ниту пак тие преземаат соодветни мерки за негово лекување. Генералот е слаб, исцрпен и се плашиме дека најлошиот исход би можел да му се случи, тој е критичен – изјави Дарко Младиќ, синот на Ратко Младиќ.


Напишете коментар