Српскиот претседател Александар Вучиќ и членот на претседателството на БиХ, Милорад Додик се сретнаа пред доаѓањето на рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Милорад Додик им се обрати на медиумите по состанокот.

  • Република Српска беше нападната. Србија е изложена на голем ризик бидејќи тука тие се обидуваат да донесат некој друг на власт кој ќе ги исполни сите барања против интересите на српскиот народ.Република Српска исто така го мачи муслиманскиот Сараево и сега бара ревизија. Презаситени се од победата на Бајден и веруваат дека тој ќе испрати овде некои пратеници кои ќе ја решат работата во нивна корист. Тие сакаат да ги соборат Вучиќ и Дејтонскиот договор – рече Додик.