Ретроградниот Меркур во Близнаци во периодот од 29 мај до 22 јуни носи многу бурен период, но тоа најмногу се однесува на трите хороскопски знаци кои ќе се соочат со многу предизвикувачки ситуации и промени.

Бик

Ќе се охрабри желбата за финансиски успех, а родените во знакот на Бик ќе имаат можност да направат важни чекори кон таа цел. Наплата на некои стари долгови или профит за работа ќе ве натера да започнете некои важни проекти во овој период, до 22 јуни. Многумина ќе размислат за сопствен бизнис. Овој транзит исто така ќе ви донесе подобрена еротска енергија што ќе ве приближи уште повеќе до вашиот партнер.

Лав

Лавовите ќе ја искористат оваа можност да ги исправат грешките во врските, љубовта или семејството. Ве чека период на прошка, и вие сте задоволни што конечно се откриени сите тајни. Иако комуникацијата за време на ретрограден Меркур не е силна точка, вашето срце и дела од душата ќе зборуваат повеќе од зборови. Поволен период за ослободување на токсични емоции и привлекување добри вибрации.

Јарец

Овој транзит ќе има најголемо влијание врз вашата потсвест, но исто така и на подобрување на врската со сопствената душа. Совршен период е да бидете сами, да размислувате за вашите потфати и да ги решите мислите и да ја прочистите душата. Во овој период уживате во медитација и техники кои ви помагаат да погледнете подлабоко во срцето. Ќе се соочите со многу тешкотии, но од периодот ќе излезете посилни.